"Van Romée Leuchter mag je nu ook wel wat meer van gaan verwachten"

Romée Leuchter
Romée Leuchter Foto: © Pro Shots

Ajax ging begin deze maand hard onderuit in de wedstrijd om de Super Cup. De Amsterdammers, die meerdere speelsters zagen vertrekken, verloren met 5-2 van FC Twente.

Het zorgde niet voor paniek bij Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, "Het was niet best. Ik zie een ploeg staan die het niveau niet haalt zoals ik in de voorbereiding zag. Een aantal speelsters haalde een ondergrens. Maar ik sloeg niet in de paniekstand", zegt ze bij ESPN.

Voor de komende interlands van de OranjeLeeuwinnen werd alleen Sherida Spitse opgeroepen. "Dat de bondscoach voor bepaalde spelers kiest, daar heb ik geen invloed op. Wij zijn van mening dat we een behoorlijke selectie hebben", reageert Koster op dat feit. Ze ziet wel genoeg speelsters met potentie om Oranje te halen: "Tiny Hoekstra zat er dicht tegenaan. Isa Kardinaal is een talentvolle speler, maar nog hartstikke jong. Die staat over een aantal jaar echt wel in het Nederlands elftal."

In Amsterdam ligt de focus op de ontwikkeling van talenten, zo geeft Koster aan. "Ajax staat voor het opleiden van talentvolle speelsters. Lize Kop is ook zo’n talent geweest. Lisa Doorn is ooit zo’n talent geweest. Voor ons is het altijd een proces. Wij zijn een club waar de betere speelsters worden weggehaald, dat is nou eenmaal zo."

Wel moeten er nieuwe leiders op gaan staan. "Nadine Noordam is nog jong, maar loopt nu al wel een aantal jaren mee. Van Romée Leuchter mag je nu ook wel wat meer van gaan verwachten. Sherida Spitse is een hele natuurlijke leider. Daar hebben we het dan over. Dan zeggen we ‘jij moet nu een sterkhouder worden’."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand