Van Ommeren achtergelaten op vliegveld: "Niet eens een tandenborstel"

Logo Excelsior
Logo Excelsior Foto: © Pro Shots

Recent besloot de nationale ploeg van Suriname niet meer uit te komen onder het huidige bestuur. Dit had onder meer te maken met het achterlaten van vijf internationals op een vliegveld.

Een van hen was Ravalcheny van Ommeren, speelster van Jong Excelsior. "We hadden in Puerto Rico gespeeld en met 2-0 verloren. We zouden in verschillende groepen met drie vluchten naar Suriname vliegen", blikt ze terug tegenover het Algemeen Dagblad.

Ze vervolgt: "Het inchecken duurde en duurde maar. Zegt die mevrouw ineens: 'Jullie hadden gisteren op deze vlucht moeten zitten!' Toen dacht ik: 'Wat is dit?' We werden zomaar op de stand-bylijst geplaatst."

Anne Bhagerath en Naomi Piqué, ook speelsters van Excelsior, zaten op een andere vlucht. "Dat er een probleem met een vlucht is, dat kan nog. Maar dat jonge speelsters zomaar worden achtergelaten, dat kan echt niet", is de reactie van Piqué

"Ons was eerst verteld dat ze wel zouden komen, maar dat bleek niet zo. Zelfs onze trainer was er niet van op de hoogte. Ik was echt heel boos. Hoe krijg je dit als bond voor elkaar?", geeft Piqué aan.

Met behulp van ouders probeerden Van Ommeren en de vier andere speelsters een oplossing te vinden. "We hadden geen geld en al onze bagage was al op weg naar Suriname. We hadden niet eens een tandenborstel. Op dat moment weet je gewoon niet wat je moet doen. Het enige wat we konden doen was bij elkaar blijven."

Pas na twee dagen konden Van Ommerren en de vier anderen terug naar Suriname. Na dat voorval speelde Suriname tegen Antigua, wat gelijk de laatste wedstrijd werd onder het huidige bestuur.

Naast het achterlaten van speelsters waren er onder andere ook geen keeperstrainer en fysiotherapeut. "Alleen op de wedstrijddag konden we een fysio uit Puerto Rico lenen", vertelt Bhagerath.

Ze vervolgt: "Ook zoiets, de meiden die in Suriname spelen hebben nog nooit een trainingskamp gehad! Gewoon een gebrek aan interesse van de bond, want voor de mannen wordt het wel geregeld."

Op 28 april staat er een algemene ledenvergadering op het programma. De internationals hopen op een motie van wantrouwen. Als dat niet gebeurt, zijn zij pas weer beschikbaar op het moment dat er een nieuw bestuur is.

Amy Banarsie in actie namens PEC Zwolle
Surinaamse internationals achtergelaten op vliegveld: "Maat is vol" Lees ook
Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand