Van Olst moet stoppen: "Knie geeft mij geen andere keuze dan deze"

Marushka van Olst in het shirt van PEC Zwolle
Marushka van Olst in het shirt van PEC Zwolle Foto: © Orange Pictures

Marushka van Olst moet noodgedwongen stoppen met voetballen. De 22-jarige aanvalster kampt met een langslepende knieblessure, waardoor ze een punt achter haar carrière moet zetten. Het is een beslissing die veel pijn doet, zo blijkt ook uit haar bericht op Instagram.

"Dit was het avontuur..", schrijft Van Olst bij een video waarin haar hoogtepunten op een rijtje staan. "Helaas ga ik afscheid nemen van het topsport voetbal na dit seizoen. Mijn knie kan tot mijn grote spijt het niveau niet meer aan. Zesmaal in de week trainen met vocht in mijn knie, strekkingsbeperkingen, pijn zo nu en dan en met daarnaast heel wat schade in mijn knie…"

"Het heeft tijd nodig om dit te verwerken. Een keuze op basis van verstand. Of eigenlijk is er geen keuze. Mijn knie geeft mij geen andere keuze dan deze…", treurt de aanvalster. "Desondanks heb ik veel mooie herinneringen mogen maken, veel hoogtepunten en enkele dieptepunten. Ik heb mijzelf buiten en binnen het veld mogen ontwikkelen tot wie ik nu ben, alle lessen neem ik mee in mijn verdere leven."

Van Olst vervolgt: "Ik heb doelen mogen behalen zoals in de Eredivisie spelen, met Oranje in de jonge jeugd enkele wedstrijden gespeeld en in de jeugd mogen spelen van FC Twente. Alleen het buitenlandavontuur waar ik van droomde gaat nu niet uitkomen", geeft ze aan. "Ik ben diegenen die dichtbij mij staan dankbaar voor het vertrouwen en de support altijd, maar ook de club dankbaar en heel blij met de mooie vriendschappen die ik heb mogen opbouwen", aldus Van Olst.

De aanvalster speelde in totaal bijna vijf seizoenen bij PEC Zwolle. Ze kwam tot 58 officiële wedstrijden en tien doelpunten in het shirt van de Blauwvingers.

Lees meer:
0 reacties