Van Nuland werkt aan herstel na ziekenhuisopname: "Vaak machteloos"

Shania van Nuland
Shania van Nuland Foto: © Facebook Shania van Nuland

Begin dit jaar werd bekend dat Shania van Nuland plotseling werd opgenomen in het ziekenhuis. De Nederlandse keepster van FF La Solana kampte met een longaandoening.

Inmiddels gaat het weer wat beter met de doelvrouw. "Na een goede start bij mijn nieuwe club FF La Solana ging het helemaal mis, doordat ik problemen met mijn longen kreeg."

"Als je zo plotseling en acuut in het ziekenhuis belandt, helemaal “alleen” in het buitenland, dan maakt dat veel indruk", vertelt Van Nuland op de website van VVCS. Vanwege de coronapandemie mocht er ook niemand mee het ziekenhuis in. "

En de communicatie in het Spaans was ook niet altijd even makkelijk. Gelukkig spreek ik inmiddels wel vloeiend Spaans en hebben de club en mijn teamgenootjes mij van het begin af aan heel goed bijgestaan", zegt ze.

"La Solana heeft me zelfs al een contractverlenging aangeboden voor volgend seizoen", vervolgt de voormalig speelster van onder meer SC Heerenveen. Momenteel werkt ze hard aan haar herstel.

"Momenteel gaat het langzaam maar zeker weer de goede kant op. Ik kan nu voorzichtig weer wat oefeningen doen in de sportschool en hopelijk zet het herstel zich voort. Het blijft natuurlijk een onzekere periode want je weet niet of je lichaam zich weer helemaal herstelt."

Van Nuland geeft aan dat de revalidatie zwaar is: "Je gaat van een jonge, fitte topsporter naar een conditie waarbij een stukje lopen nog maar nauwelijks gaat. Je moet heel veel geduld hebben en je voelt je vaak machteloos", aldus de keepster.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand