Van Nuland: "Ervaren hoe het is om bij een topclub te spelen"

Shania van Nuland
Shania van Nuland Foto: © Facebook Shania van Nuland

Shania van Nuland speelt sinds een aantal seizoenen in Spanje. De goalie begon met voetballen bij EVVC Vinkel.

"Een aantal jaar later ben ik daar begonnen met keepen en ben ik via de vrouwenvoetbalacademie SteDoCo doorgegroeid en debuteerde ik op 14-jarige leeftijd bij de Vrouwen 1 in de Topklasse", blikt ze terug op de website van VVCS.

Via Prinses Irene kwam Van Nuland vervolgens terecht bij SC Buitenveldert. "Daarna heb ik ervoor gekozen om voetbal en studie te combineren in de Verenigde Staten aan de Niagara University Purple Eagles in de NCAA Division 1 gedurende 4 jaar."

"Daarna heb ik nog een zomerse tussenstop gemaakt in de Amerikaanse WPSL en gespeeld voor Florida Gulf Coast Dutch Lions", vertelt Van Nuland, die vervolgens bij SC Heerenveen tekende.

Na een halfjaar in Friesland vertrok ze echter naar Spanje. "Helaas begonnen toen al vrij snel de coronaperikelen en heb ik daar maanden ‘vast’ gezeten."

"Ik kon toen nog geen Spaans, zat daar alleen in een nieuw appartementje waar ik nog bijna niks had, toen het land ineens op slot ging en we letterlijk de deur niet uit mochten bijna twee maanden lang", blikt de doelvrouw terug.

Toch dwong ze een toptransfer af: ze maakte de overstap naar UDG Tenerife. "Daar heb ik echt kunnen ervaren hoe het is om bij een professionele topclub te spelen. Na 1,5 jaar waarin ik veel heb geleerd heb ik er toen voor gekozen om een nieuwe uitdaging aan te gaan op het vaste land van Spanje bij FF La Solana."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand