Van Lunteren neemt afscheid: "Was geen makkelijk seizoen voor ons"

Desiree van Lunteren en Gio Carreras worden in het zonnetje gezet
Desiree van Lunteren en Gio Carreras worden in het zonnetje gezet Foto: © Orange Pictures

Met een 1-1 gelijkspel tegen Excelsior nam Desiree van Lunteren vrijdagavond afscheid van PSV en de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De 29-jarige middenveldster stond in de basis en kreeg vlak voor tijd een publiekswissel.

"Hoewel het resultaat en de tweede helft niet zo best was, heb ik wel genoten. Vooral van het team en de fans die zijn komen kijken. Leuk ook dat mijn familie erbij was", zegt Van Lunteren tegenover het Eindhovens Dagblad.

Na de bevalling van haar zoontje Daan ging de oud-international aan de slag bij PSV. "Een mooie club waar ik warm ben ontvangen. Ik heb het naar mijn zin gehad. Het was geen makkelijk seizoen voor ons."

Ze vervolgt: "We hebben hard gewerkt, maar de derde plaats is natuurlijk niet wat je wilt. Een club als PSV verdient ook meer. Soms zit het niet mee", weet de multi-inzetbare speelster, die eigenlijk voor twee seizoenen had getekend in Eindhoven.

Uiteindelijk besloot ze toch een punt te zetten achter haar carrière. "Voetbal neemt veel tijd in beslag en ik woon niet om de hoek van Eindhoven. Daarnaast spelen we steeds meer wedstrijden op zondag."

"Ik ben blij dat ik meer tijd thuis kan doorbrengen, daar kijk ik naar uit", geeft Van Lunteren toe.

Lees meer:
0 reacties