Van Lunteren legt uit: ''Toen was de keuze makkelijk gemaakt''

Copyright Van Lunteren 5f8eea1a5aa6e
Copyright Van Lunteren 5f8eea1a5aa6e Foto: © Pro Shots

Desiree van Lunteren verraste eerder deze week de voetbalwereld met een pikante transfer. De 28-jarige verdedigster annex middenveldster maakt na dit seizoen de overstap van Ajax naar PSV. Ze snapt de verbazing bij de supporters.

"Zelf was ik niet verbaasd, ik wist welke stap ik wilde maken. Maar ik denk dat het voor ieder ander wel als een verrassing komt. Natuurlijk is het in het voetbal bij de mannen een gevoelige stap, als je van Ajax naar PSV gaat of andersom", zegt Van Lunteren voor de camera van haar nieuwe club. "Ik denk dat dat in het vrouwenvoetbal wat minder is. Voor mezelf is het waar ik me goed bij voel en wat ik graag wil. Voor mij was het niet lastig."

"PSV is een mooie club, grote club. een club die om de prijzen speelt, ik wil om te prijzen spelen. Ik denk dat PSV nog niet heel veel prijzen heeft gehaald, dus ik ben ook iemand die graag prijzen wil gaan winnen. Het mooie vind ik de uitdaging om dat juist te gaan met PSV. Het was niet zo'n moeilijke keuze", vervolgt de 28-jarige oud-international. Van Lunteren hoefde niet echt overtuigd te worden om naar de Eindhovense club te komen.

"Voor mij was het wel belangrijk dat ik een klik had met de trainer (Rick de Rooij, red.). Ik heb een gesprek met hem gehad en ook met Sandra (Doreleijers, manager vrouwenvoetbal, red.). Dat was heel erg positief, dat voelde gelijk goed. Toen was de keuze echt heel makkelijk gemaakt", zegt Van Lunteren, die wel toe was aan iets nieuws.

Tijdens haar zwangerschap heeft ze daar over na kunnen denken. "Het was een geplande zwangerschap, het was geen verrassing. Het was meteen duidelijk dat ik terug wilde komen. Ik ben nog niet uitgevoetbald. Ik heb ook momenten gehad dat ik het niet meer naar mijn zin had of een keer dacht van: 'ik ben wel toe aan iets nieuws'. Dat is zeker ter sprake gekomen, we hebben het er thuis over gehad. Dan ga je verder kijken."

Ze is duidelijk over haar doelen in Eindhoven: "Ik wil kampioen worden met PSV. Ik denk dat dat logisch is. Ik denk dat de club dat ook wil. De meiden die er nu al een lange tijd spelen, kijken daar heel erg naar uit. Dat is het enige doel dat telt", besluit Van Lunteren.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand