Van Leeuwen: "Vergeet Sari van Veenendaal niet, die werkt daar ook"

Sari van Veenendaal
Sari van Veenendaal Foto: © Orange Pictures

Het nieuwe voetbalseizoen is begonnen voor Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal bij de KNVB. De Nederlandse voetbalbond verwelkomde de afgelopen periode flink wat ervaren krachten.

Clarence Seedorf is aangesteld als commissaris, Nigel de Jong als directeur topvoetbal. "Vergeet Sari van Veenendaal niet, voormalig beste keeper van de wereld. Werkt ook bij de bond. Neem je Michael Reiziger er nog bij als bondscoach van Jong Oranje, dan hebben we heel veel extra interlands (331, red.) rondlopen in Zeist", benadrukt Van Leeuwen in De Telegraaf.

Ze gaat verder: "Na mijn aanstelling vond ik het ook wel belangrijk om de KNVB-organisatie diverser en inclusiever te maken, maar ik wilde vooral meer topvoetbal in huis halen. Mensen die het veld en de kleedkamer kennen, weten wat topvoetbal inhoudt en hebben in alle keukens in de wereld rondgekeken."

In het strategisch plan van de KNVB staat dat Nederland een groot toernooi moet winnen. "Het gaat niet alleen om het Nederlands elftal om een groot toernooi te winnen, maar alle vertegenwoordigende elftallen. Het geldt tevens voor de vrouwen op het WK in Australië en Nieuw Zeeland. Met die mindset moet iedereen iedere dag aan de slag. Ons doel blijft een groot toernooi winnen. Daar zetten we alles voor opzij", aldus Van Leeuwen.

Binnen de KNVB is het vrouwenvoetbal van de amateurs overgeheveld naar het profvoetbal. "Alle elftallen in de Eredivisie vallen onder een BVO (Betaald Voetbal Organisatie). Dat betekent dat het vrouwenvoetbal in de directiekamers wordt besproken. En dat de clubs het nog serieuzer gaan nemen. En dat we het vrouwenvoetbal met z’n allen nog professioneler maken. Inderdaad, als je dit jaar sportief de sterkste competitie wilt, moet je slechts zes ploegen toelaten."

"Maar we willen in totaliteit naar een hoger niveau en daarom is gekozen voor twaalf clubs . De sportieve ontwikkeling duurt dan iets langer, maar de totale ontwikkeling wordt breder en daar profiteer je op termijn van. Daarbij bespreken we met de clubs de invoering van een promotie- degradatieregeling", besluit Van Leeuwen.

Lees meer:
0 reacties