Van Kortenhof tevreden onlangs nederlaag: "Eigenlijk topprestatie"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O15 speelde vrijdagavond een oefeninterland tegen Verenigde Staten. In Schalkhaar konden de jonge Leeuwinnen aardig mee met het niveau van Team USA, maar gingen ze uiteindelijk met 2-0 onderuit.

In de eerste helft toonde Amerika hun kwaliteit. Oranje O15 kreeg een vrije trap, maar in de omschakeling kwamen de Amerikaanse leeftijdsgenoten eruit. De spits van de ploeg draaide weg en schoot raak. Nog voor rust viel ook direct de 0-2. Een fout in de opbouw van Oranje werd afgestraft door de Amerikanen. In de tweede helft kwam Oranje O15 beter voor de dag, maar gescoord werd er niet.

"Het was vandaag (vrijdag, red.) eigenlijk een topprestatie. Duitsland verloor met 4-0 van hetzelfde Amerika, we hebben gewoon een hele goede wedstrijd gespeeld", reageerde coach Maria van Kortenhof na afloop bij OnsOranje. "Het verschil zit hem in de details. Het sneller handelen, sneller keuzes maken. Amerika doet alles op het hoogste tempo, maar dat tempo hebben we goed volgehouden."

"Je ziet dat onze spelers nu echt aanhaken op dat niveau, terwijl ze tegen België in mei nog moeite hadden om het een hele wedstrijd vol te houden", zegt de coach. Het seizoen zit er nu op voor Oranje O15: "Deze groep moet verder naar de Onder 16. Daarna komt er een hele nieuwe groep bij ons. Dan beginnen we weer opnieuw, maar dat is het ook het leuke aan dit vak. Daar doe je het voor, die progressie van dichtbij meemaken."

Lees meer:
0 reacties