Van Kortenhof tevreden: "De bereidwilligheid om te leren is groot"

Het logo van de KNVB
Het logo van de KNVB Foto: © Pro Shots

Oranje O15 heeft vrijdag het tweeluik met België afgesloten met een 3-3 gelijkspel. De jonge Leeuwinnen wonnen thuis met 2-0 en in Hoogstraten volgde er weer een spectaculair duel.

Coach Maria van Kortenhof voerde in België de nodige wijzigingen door. "Omdat we iedereen het gevoel van het samen oplopen en luisteren naar het volkslied willen geven. Maar dat doen we alleen de eerste keer hoor", legt ze uit in gesprek met OnsOranje. De nieuwe namen lieten zich gelijk zien. Na twee minuten maakte Sofia Ben Amar de 0-1.

Niet veel later viel de gelijkmaker, maar Oranje O15 zette door. Anne Gelevert bediende Sophie van Hunnik en zij bleef kalm: 1-2. In de twaalfde minuut werd de marge vergroot naar twee goals. Ulrike Mendes Ros kon juichen. Oranje O15 bleef daarna de bovenliggende partij, maar gescoord werd er niet meer. 

"We speelden heel goed, met veel intensiteit. We konden België goed onder druk houden en de dieptepass eruit halen", was Van Kortenhof tevreden over de eerste helft. Na de rust zette België het om. Onze zuiderburen gingen vroeg druk zetten en maakten twee goals: 3-3. 

Van Kortenhof voerde een aantal wissels door. "Het laatste kwartier waren we weer de bovenliggende partij." Het leidde tot kansen, maar het bleef bij de drie goals aan beide kanten. De coach kijkt ondanks het gelijke spel terug op een geslaagde vierdaagse met Oranje O15. "Het was natuurlijk allemaal nieuw voor ze. Dat had veel impact. Maar de bereidwilligheid om te leren is groot. Ze weten nu wat internationaal de norm is en dat ze moeten leren om dit vol te houden. Dat doe je door veel van dit soort wedstrijden te spelen." 

Lees meer:
0 reacties