Van Koot loopt zware blessure op: "Terecht dat de alarmbellen afgaan"

Moïsa van Koot bij Fortuna Sittard
Moïsa van Koot bij Fortuna Sittard Foto: © Orange Pictures

Moïsa van Koot heeft afgelopen interlandperiode een blessure opgelopen. De verdedigster zal daardoor enkele maanden moeten toekijken.

Van Koot, speelster van Fortuna Sittard, werd afgelopen interlandperiode opgeroepen voor de Jong OranjeLeeuwinnen. Op de eerste training bij Oranje ging het mis voor de 21-jarige verdedigster.

Het gaat om een knieblessure, zo bevestigt coach Roger Reijners in gesprek met Vrouwenvoetbalnieuws.nl. Opnieuw een in het vrouwenvoetbal. "Het is terecht dat de alarmbellen afgaan", vindt Reijners. "Daar moet je ook goed naar kijken. Dat doen we. In hoe we trainen, welke programma's dat we aanbieden, hoe we ons voorbereiden." Niemand weet precies waarom er zoveel knieblessures voorkomen in het vrouwenvoetbal.

"We weten een aantal dingen als het gaat over de programma's die we draaien en met name de vermoeidheid die daar een rol in speelt. Dat zijn zaken waar wij heel erg alert op zijn", vertelt de oefenmeester. "We proberen de groep wel fit te hebben, maar we proberen ze ook fris te houden. Dat betekent dat ze nu bijvoorbeeld een aantal dagen vrijaf krijgen, omdat wij komende week geen competitiewedstrijd hebben. Het is niet dat ze niks doen, ze moeten wel iets doen en krijgen een individueel programma mee. Maar ze hoeven niet hier op het veld te staan."

"Verder wordt er heel veel onderzoek naar gedaan hoe dat kan. Dat blijven wij volgen. Daar waar we iets moeten aanpassen of meenemen in onze programma's, dan zullen we dat zeker doen", aldus Reijners.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand