Van Klink naar Amerika: "De faciliteiten daar zijn geweldig"

Maaike van Klink (ADO Den Haag) in actie tegen Ajax
Maaike van Klink (ADO Den Haag) in actie tegen Ajax Foto: © Orange Pictures

Maaike van Klink is vanaf komende zomer actief in Amerika. De goalie verruilt ADO Den Haag voor de FIU Panthers uit Miami.

Van Klink begon haar carrière bij Voorschoten '97 en vond al snel haar plek onder de lat. "Ik vond keepen meteen heel erg leuk, de andere kinderen meestal niet. Het eerste jaar heb ik nog wel gewisseld, maar al snel stond ik altijd onder de lat."

De afgelopen jaren speelde Van Klink bij ADO Den Haag. "Bij ADO gunnen ze mij deze stap", vertelt de goalie aan Sleutelstad. Ze had al langer de wens om naar Amerika te gaan.

"Ik wist dat er mogelijkheden waren. Al op de middelbare school heb ik er al wel eens naar gekeken. Maar ik was toen geblesseerd en toen heb ik het niet gedaan."

Ze vervolgt: "Maar nu ik aan mijn master ga beginnen, komt het allemaal heel erg goed uit. Ik wil dit heel graag. Amerika is het hoogste, de faciliteiten daar zijn geweldig."

Wel wordt alles anders voor Van Klink. "Hier woon ik nog thuis, speel bij ADO, studeer aan de universiteit. Straks zit dat allemaal op een plek. De universiteit zit middenin het centrum van Miami."

"Ik ga met een paar andere speelsters een appartement delen. En dat alles aan de andere kant van de oceaan. Mijn ouders vinden het ook een geweldige kans. Zij zeggen zeker: go, go, go", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand