Van Kleef: "Te vroeg om Parsons na een paar maanden af te schrijven"

Suse van Kleef
Suse van Kleef Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen maken een lastige fase door onder de nieuwe bondscoach Mark Parsons. Ook Suse van Kleef ziet dat de Leeuwinnen moeten wennen aan Parsons.

"De afgelopen maanden heb ik geen progressie bij het vrouwenelftal gezien. Dat ligt aan meerdere factoren", begint de journalist en voetbalcommentator in het NRC. Dat komt volgens haar mede doordat de speelsters moeten wennen aan Parsons en omdat er veel blessures zijn.

"Maar ook opvallend vind ik dat sterspeelster Vivianne Miedema niet goed tot haar recht komt", vervolgt Van Kleef. "Afgelopen weekend na het WK-kwalificatieduel tegen Tsjechië was Miedema ontevreden over het feit dat zij niet in stelling werd gebracht."

Miedema liet zich kritisch uit over het spel van Oranje en volgens Van Kleef moet Parsons zich dat aantrekken. "Als ik hem was zou ik Miedema meer betrekken bij zijn spelopvatting. Als je sleutelspeelster zich niet senang voelt bij je spelopvatting, lijkt me dat een probleem. Misschien doet hij dat al, maar zo ziet het er in elk geval niet uit."

"Ik vind het te vroeg om Parsons na een paar maanden af te schrijven", aldus Van Kleef, die ziet dat de coach de ploeg aan het verjongen is en probeert het spel minder voorspelbaar te maken. "Maar bij de manier waaróp hij dat doet heb ik zo mijn twijfels."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
Feyenoord V -
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
VV Alkmaar W -
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
SC Heerenveen V -
zo 6 feb. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Ajax V -
vr 11 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 14 37 30
2 Ajax V 13 21 28
3 PSV V 14 4 26
4 Feyenoord V 14 5 25
5 PEC Zwolle V 15 1 20
Bekijk de hele stand