Van Kleef: "Een staredown tussen Infantino en de westerse landen"

Suse van Kleef
Suse van Kleef Foto: © Orange Pictures

Gianni Infantino dreigt het aanstaande WK in Australië en Nieuw-Zeeland niet uit te zenden. De voorzitter van FIFA is niet blij met de biedingen die zijn binnengekomen voor de uitzendrechten van het toernooi en dreigt nu een stokje te steken voor de uitzendingen.

"In een statement geeft Infantino aan dat de aanbiedingen van omroepen, voornamelijk van grote landen als Engeland, Italië, Duitsland, Spanje en Frankrijk 'nog steeds zeer teleurstellend zijn'. "Ze zijn simpelweg niet acceptabel", zei de FIFA-voorzitter. Volgens Infantino liggen de biedingen tussen de één en tien miljoen pond voor het uitzenden van het toernooi, terwijl de biedingen voor het mannen-WK tussen de 100 en 200 miljoen pond liggen.

Volgens Suse van Kleef heeft het echter niks met animo te maken. "In elk land, zeker in elk West-Europees land, wordt elk toernooi weer het kijkcijferrecord verbroken. Als je Engeland even noemt, daar hebben 17,4 miljoen mensen naar die finale gekeken en ook nog vijf miljoen op de livestream", zegt ze bij NPO Radio 1.

Gianni Infantino
Infantino dreigt WK niet uit te zenden: "Een klap in het gezicht" Lees ook

"Duitsland is echt van oudsher een groot vrouwenvoetballand, waar de interesse ook al langer is. Daar zijn de records al meermaals verbroken de afgelopen jaren. Het ligt niet aan de interesse, het ligt gewoon aan 'hoe duur is dit rechtenpakket'. Op dit moment is het een staredown tussen Infantino en westerse landen, waar sowieso al spanning tussen zit", weet Van Kleef.

Ze gaat verder: "Dit zijn niet de landen waar Infantino op dit moment heel erg vrienden mee is. Die zit ook een beetje irritant te doen, misschien. Het is altijd een politiek spel", besluit de journaliste.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand