Van Kerkhoven opgelucht: "Natuurlijk komt er dan veel emotie los"

Ella Van Kerkhoven in actie namens Feyenoord
Ella Van Kerkhoven in actie namens Feyenoord Foto: © Ed Voetee Photography

Feyenoord won afgelopen zondag met overtuigende cijfers van PEC Zwolle. Ella Van Kerkhoven was verantwoordelijk voor twee Rotterdamse doelpunten. Na afloop van de wedstrijd verscheen ze voor de camera's van Feyenoord TV.

"Ja, een hele vreemde wedstrijd denk ik", begint ze. "We maakten de 1-0 en toen liep het allemaal een beetje vast. Er gebeurde niet veel meer en PEC had veel meer de bal. Dan denk je dat het misschien gaat kantelen, maar in de tweede helft werd het veel beter in de omschakeling. De kansen die we hadden hebben we benut, al denk ik dat we er nog meer hebben gehad die erin konden."

Van Kerkhoven kwam in de tweede helft in het veld voor Justine Brandau. Ze scoorde direct. "Esmee de Graaf is wel een heel goede speelster in de diepte komt, dat gaf mij veel ruimte. Daardoor kon ik mijn goaltje meepikken, dat was fijn meegenomen."

Het was het eerste doelpunt voor Van Kerkhoven in het Feyenoord-shirt. "Het is voor mij een nieuwe club, ik ben hier om de ploeg te helpen en om doelpunten te scoren. Als je dan je eerste mag maken voor je nieuwe club, dan komt er heel veel emotie los."

Lees meer:
0 reacties