Van Kerkhoven naar Feyenoord: "Zaken werden niet waargemaakt"

Ella Van Kerkhoven in actie namens KRC Genk
Ella Van Kerkhoven in actie namens KRC Genk Foto: © BSR Agency

Feyenoord vond deze winter in Ella Van Kerkhoven de gewenste aanvallende versterking. De spits kwam over van KRC Genk, de club die ze achterliet vanwege financiële problemen.

Van Kerkhoven speelde sinds afgelopen zomer voor Genk. "Genk wilde mij en enkele andere speelsters binnenhalen. Dat lukte ook, maar nadien waren er toch enkele zaken die buiten hun wil om niet werden waargemaakt", legt de Belgische uit aan Het Nieuwsblad. "Het was niet mijn bedoeling om in het midden van het seizoen te vertrekken bij Genk, maar veel andere opties waren er niet."

"En zo zit ik vandaag bij Feyenoord. Ik ben Genk wel dankbaar dat ze me geen strobreed in de weg hebben gelegd", klinkt het. Van Kerkhoven merkt dat Feyenoord stappen zet met de vrouwentak. "Je kan de vrouwenploeg vandaag nog niet naast de mannenploeg plaatsen, maar ze werken er wel aan. Feyenoord wil met de vrouwen echt wel een stapje hogerop zetten. Momenteel staan we op een negende plaats, al was de zesde plaats een doel en misschien ook nog wel haalbaar."

"Pas op, ze willen hier naar hoger niveau gaan, maar wel stap per stap", maakt Van Kerkhoven duidelijk. "Ze gaan hier nog plots met het grote geld smijten. Coach Jessica Torny verdiende haar sporen bij de KNVB als trainer van verschillende jeugdploegen en als assistent-bondscoach van de OranjeLeeuwinnen", weet de spits. "Verder lopen hier met Sisca Folkertsma, Jacintha Weimar en Esmee de Graaf drie ervaren speelsters rond die ook al in het buitenland actief waren. Zij worden omringd door een heleboel jonge talenten, van wie enkelen al voor de Nederlandse jeugdploegen werden opgeroepen."

Lees meer:
0 reacties