Van Kerkhoven: "Mooie verrassing dat Feyenoord uit de bus kwam"

Ella Van Kerkhoven in actie namens Feyenoord
Ella Van Kerkhoven in actie namens Feyenoord Foto: © BSR Agency

Feyenoord verwelkomde deze winter Ella Van Kerkhoven als nieuwe speelster. De spits kwam over van KRC Genk, dat meerdere speelsters zag vertrekken.

"Ik denk dat er op financieel vlak bepaalde zaken niet gelopen zijn zoals ze verwacht hadden. Deels daardoor zijn we met een vijftal speelsters vertrokken", legt Van Kerkhoven uit in gesprek met Sporza. "Maar het is aan Genk om daar verder toelichting bij te geven, ik kan niet spreken voor de club. Ik wou niet per se vertrekken, maar als je voelt dat er weinig toekomst is, dan moet je keuzes maken. En ze hebben me láten vertrekken, dat telt ook", geeft de spits aan.

Van Kerkhoven maakte haar debuut voor Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax. "Ik denk dat niemand dat een maand geleden had gedacht, maar het is een mooie verrassing dat Feyenoord uit de bus kwam. De uitslag was wel minder (4-0-nederlaag, red), maar ik denk dat het voor iedereen een droom is om daar te debuteren", zegt ze.

De Belgisch international merkt dat het voetbal wat sneller gaat dan in België. "De poule om uit te vissen is hier in Nederland toch wat groter, waardoor de kwaliteit omhoog gaat. En hier speel je dan bijvoorbeeld tegen Ajax, een club die ook in de Champions League speelt en daarin sterk bezig is."

Ook de faciliteiten zijn beter geregeld: "Ik kan bijvoorbeeld opnieuw trainen in de voormiddag, we zitten vrijwel dagelijks in de fitness, je kan eten op de club... Bij OHL bijvoorbeeld was niet alles gecentraliseerd en moesten we ons vaak verplaatsen. Hier is alles op één plek, Varkenoord. Allemaal zaken waardoor je je enkel met voetbal hoeft bezig te houden en dat voel ik. Je hebt weinig andere zorgen dan gewoon goed trainen en klaar zijn om matchen te spelen", aldus Van Kerkhoven.

Lees meer:
0 reacties