Van Kerkhoven enthousiast: "Zo'n mooie club als Feyenoord..."

Ella Van Kerkhoven bij KRC Genk
Ella Van Kerkhoven bij KRC Genk Foto: © BSR Agency

Feyenoord nam deze winter Ella Van Kerkhoven over van KRC Genk. De spits moet in Rotterdam doelpunten gaan maken en het liefst komende zaterdag al, in de wedstrijd tegen Ajax.

De Belgische Van Kerkhoven heeft zin in het duel in de Johan Cruijff ArenA. "Ik wist wel dat er een zekere rivaliteit tussen beide clubs was, vooral bij de supporters, maar niet dat deze zo groot is. In het Belgische vrouwenvoetbal bestaat die rivaliteit ook, de laatste jaren vooral tussen Anderlecht en OH Leuven", vertelt ze in het Algemeen Dagblad.

Van Kerkhoven speelde het afgelopen halfjaar bij KRC Genk, maar vertrok vanwege financiële problemen. "In de voorbereiding speelde ik met Genk al tegen Feyenoord en toen was de club mij al opgevallen. Rond nieuwjaar ging ik er nog van uit dat ik het seizoen bij Genk zou afmaken. Maar de club heeft wat financiële problemen, moest vier meiden in de winterstop laten gaan, waardoor het moeilijk wordt om ambities waar te maken."

Ze gaat verder: "Voor mij was het ook de vraag of ik moest blijven. En als zo’n mooie club als Feyenoord interesse heeft, dan is de keuze niet moeilijk", geeft Van Kerkhoven aan. Haar opdracht in Rotterdam is duidelijk: goals maken. "Maar ik focus me niet alleen op een goal maken. Als je alleen maar aan scoren denkt, wordt het juist moeilijker. Maar ik ga proberen Feyenoord te helpen."

Hoe lang Feyenoord geduld moet hebben? "Ik hoop niet te lang." Haar landgenote, Tessa Wullaert, scoort er al twee seizoenen op los op de Nederlandse velden. Of Van Kerkhoven vergelijkbaar is met de spits van Fortuna Sittard? "Eigenlijk niet. Tessa is heel sterk, heel technisch en kan makkelijk iemand passeren. Ik doe veel meer op kracht, ben balvast en geen dribbelaar. In de zestien meter ben ik wel dodelijk met de voet en het hoofd. Het enige wat ik net als Tessa heb, is het instinct van een aanvaller."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand