Van Kerkhoven enthousiast bij Feyenoord: "Het was verrassend leuk"

Ella Van Kerkhoven (Feyenoord) juicht na haar goal tegen SC Heerenveen
Ella Van Kerkhoven (Feyenoord) juicht na haar goal tegen SC Heerenveen Foto: © BSR Agency

Sinds afgelopen winter komt Ella Van Kerkhoven uit voor Feyenoord. De Belgische spits heeft het goed naar haar zin in Rotterdam, maar merkt ook flinke verschillen tussen de Belgische en de Nederlandse competitie.

"Ik kan niet klagen", reageert Van Kerkhoven in een nieuwe aflevering van MIDMID MEISTER op de vraag hoe het met haar gaat. Hoe ze de eerste maanden bij Feyenoord heeft beleefd? "Goed. Wel een heel ander tempo dan in België. Maar ik heb me heel hard geamuseerd", aldus de aanvalster.

"Ik heb vijf goals gescoord in zeven wedstrijden. En dan nog bekerwedstrijden erbij, dus zeven uit negen. Dat is een goed begin. Het was eigenlijk verrassend", erkent Van Kerkhoven. "Om er zo in te vliegen, ook omdat het tempo veel hoger was en ik fysiek niet zo heel sterk stond. Het was verrassend leuk."

Of het tempo het grootste verschil was? "Het tempo, het is ook wel iets fysiek in de duels. Dat zit er ook wel meer in. En Nederlanders willen ook voetballen. Dat maakt het ook wel leuk. Qua volk? Veel meer, echt. Mijn debuut was in de ArenA, tegen Ajax. Ik denk dat daar vijftien-, twintigduizend man zat. Dat is helemaal anders dan in België."

Lees meer:
0 reacties