Van Kerkhoven belangrijk: "Als je die ontlading dan ziet..."

Ella Van Kerkhoven in actie namens Feyenoord
Ella Van Kerkhoven in actie namens Feyenoord Foto: © BSR Agency

Feyenoord staat in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdamse club nam vrijdagavond de penalty's beter dan ADO Den Haag. Ella Van Kerkhoven kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner.

"Wat een wedstrijd... Het was een hele zware wedstrijd. Als je een verlenging speelt, is het sowieso zwaar. Het was moeilijk om iets te creëren. Ik denk dat beide teams echt ervoor gestreden hebben", was het oordeel van Van Kerkhoven bij Feyenoord TV. "Dan kom je in die penalty's terecht, dan is het een loting."

"Feyenoord is echt een team dat vecht voor elkaar, dat hebben we vandaag (vrijdag, red.) wel echt gedaan. Gevochten tot het laatste moment", zag Van Kerkhoven. De Belgische spits nam de beslissende penalty namens de Rotterdamse ploeg: "Of het van tevoren was bepaald dat ik als laatste zou gaan? Ja, ik had al wel kunnen tellen."

Ze gaat verder: "Er was een lijst gemaakt, dus ik had kunnen tellen dat ik de vijfde zou nemen. Ik wist dat ik in die buurt ging komen en heb daar ook geen problemen mee. Dat 'ie erin ging was geweldig. Ik vind het leuk om beslissend te zijn, ik denk dat ik daarom ook in de spits ben gaan staan. Ik wil mijn team over de streep halen. Ik ben zo, zo blij, dat ik dat heb kunnen doen. Als je die ontlading dan ziet... Dat is fantastisch", aldus Van Kerkhoven.

Lees meer:
0 reacties