Van Hooijdonk haalt uit: "Ik verdiende toen ook 20.000 gulden"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Pierre van Hooijdonk kan zich niet vinden in de oproep van de speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie. Zij riepen dit weekend op tot betere salarissen. In Studio Voetbal vertelt Van Hooijdonk dat hij vroeger ook werkte naast het voetballen.

Onder het motto 'betaald voetbal = betaald worden' riepen de speelsters op tot betere salarissen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Volgens Van Hooijdonk komt die actie te vroeg. "Toen ik bij RBC Roosendaal mijn eerste contract in het betaald voetbal tekende, verdiende ik bruto twintigduizend gulden per jaar. Als je meer wilde verdienen, moest je investeren in jezelf. Daarnaast werkte ik gewoon, zoals het gros van de spelers in de Eerste Divisie."

De oud-voetballer gaat verder: "Ik stond in een sportzaak als verkoper. Dat was de investering die je deed voor jezelf. Dat deed eigenlijk de hele Eerste Divisie toen. De betere spelers gingen meer verdienen bij een club in de Eredivisie. Dat was het proces. Nu zie je ook in de Eerste Divisie, de huidige Keuken Kampioen Divisie, dat een groter deel van de spelers fullprof is. Dat heeft ook 25 jaar geduurd", zegt Van Hooijdonk.

Lees meer:
0 reacties