Van Gool vergeleken met Jackie Groenen: "We zijn allebei pitbulls"

Rosa van Gool in actie namens de Jong OranjeLeeuwinnen
Rosa van Gool in actie namens de Jong OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Rosa van Gool is niet meer weg te denken uit het elftal van Ajax. De jeugdinternational van Oranje is één van de tieners in het elftal van de Amsterdammers.

"Ik heb drie jaar bij de beloften gezeten voordat ik vorig seizoen bij het eerste kwam. Eigenlijk ben ik vanaf mijn vijftiende zo’n beetje elke dag aan het trainen en maak aardig wat vlieguren", vertelt de 19-jarige middenveldster aan De Telegraaf. Op het middenveld schittert Van Gool samen met de pas 16-jarige Lily Yohannes.

"Je voelt de connectie", geeft Van Gool aan. "We zijn allebei jong, willen graag voetballen en leren. Lily en ik vinden het mooi dat we ons met zulke tegenstanders kunnen meten. We zijn niet bang, we gaan elk duel aan. Dat past bij ons: we strijden voor iedere bal. Je merkt dat elke ploeg het daar lastig mee heeft."

Zo speelt Ajax woensdagavond weer tegen Paris Saint-Germain, waar Jackie Groenen op het middenveld staat. Van Gool wordt al regelmatig vergeleken met de OranjeLeeuwin. "We zijn allebei pitbulls en willen een duel écht winnen. Ik denk dat ik ook over een goeie trap beschik. Maar Jackie is zo stabiel, is heel sterk aan de bal en heeft scorend vermogen. Dát zijn zeker nog ontwikkelpunten voor mij."

"Het is supermooi om er nu zelf te mogen staan", doelt ze op het Europese podium. "Het is echt een hele grote droom die uitkomt. Je speelt er tegen de absolute top, zoals tegen Jackie en Lieke, daar word je beter van. Zij zijn grote speelsters van het Nederlands A-elftal en dat is waar ik als speelster van Jong Oranje graag naartoe wil."

Lees meer:
0 reacties