Van Gool over uniek bekerduel: "Ja, dat is wel heel bijzonder"

Rosa van Gool
Rosa van Gool Foto: © Pro Shots

Ajax speelt donderdagavond de kwartfinale van de KNVB Beker tegen het eigen talententeam. Rosa van Gool (Ajax) en Sophie Proost (Ajax Talententeam) blikken vooruit op het unieke bekertreffen.

Van Gool heeft er in ieder geval zin in. "Ja, dat is wel heel bijzonder. Het is volgens mij de eerste keer dat we officieel met 1 spelen tegen jong, dus ja het is een hele bijzonder." Ook Proost beaamt. "Je ziet die meiden elke dag op de club, dus het is wel leuk nu om te zien hoe wij tegen elkaar spelen."

Van plaagstootjes over en weer is echter nog geen sprake op de club. "Ik vind het nog wel meevallen, eerlijk gezegd. Er hangt geen rare sfeer." Van Gool en Proost zijn directe tegenstanders straks op het veld. "Ik ben heel benieuwd, we hebben volgens mij nog nooit tegenover elkaar gestaan", aldus Van Gool.

Wanneer Van Gool tevreden is na de wedstrijd? "Als wij winnen. Ik denk gewoon goed voetbal op de mat leggen met een goede uitslag." Voor Proost gaat het minder om het resultaat. "Voor ons is winnen natuurlijk wat lastiger. Wij willen gewoon als team laten zien hoe goed wij zijn en genieten dat we tegen hun mogen spelen."

Lees meer:
0 reacties