Van Gool: "Na de poulefase zijn ze misschien een beetje verrast"

Lily Yohannes en Rosa van Gool (Ajax) in het duel met Bayern München
Lily Yohannes en Rosa van Gool (Ajax) in het duel met Bayern München Foto: © Pro Shots

Ajax kan het Champions League-sprookje dinsdagavond een goed vervolg geven. De Amsterdammers spelen in de Johan Cruijff ArenA tegen Chelsea. Een fysiek sterke tegenstander, zo weten ze bij Ajax.

Dat is op het Europese podium wel vaker het geval. "Je merkt zeker dat in de Champions League-wedstrijden het niveau hoger ligt. Fysiek sterke meiden. Aan het begin was dat even aanpoten, even wennen. Ik denk dat we als team daarin wel gegroeid zijn", geeft Rosa van Gool aan bij ESPN. "Daar hebben we stappen in gemaakt, dat heb je in de poulefase wel gezien. ik denk dat we vooral die wedstrijden meenemen naar Chelsea."

Of de Blues Ajax stiekem onderschat? "Dat weet ik niet. Na de poulefase zijn ze misschien wel een beetje verrast door onze resultaten. Maar ik denk wel dat wij de underdog zijn. Dat hebben we in de poulefase ook al een paar keer uitgesproken, maar ik denk dat we dat nog steeds zijn. Chelsea is een goede ploeg. Wij onderschatten hen in ieder geval zeker niet", is de jeugdinternational van Oranje duidelijk.

Dinsdagavond zullen er zo'n 35.000 supporters aanwezig zijn in de Johan Cruijff ArenA. "Ik weet nog dat ik vroeger een paar keer zo'n rondleiding heb gehad. Ik heb een keer in de rust in de ArenA mogen spelen, ik was toen 12 ofzo. Dat was magisch. Dat ik daar nu mag spelen, is zo bijzonder. De fans staan zo erg achter ons, het is een twaalfde man voor ons. Dat geeft ons enorm veel energie en ik heb elke keer weer kippenvel als ik het veld oploop", aldus Van Gool.

Lees meer:
0 reacties