Van Gool: "Je krijgt de kans jezelf te meten met de top van Europa"

Rosa van Gool in actie namens de Jong OranjeLeeuwinnen
Rosa van Gool in actie namens de Jong OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Rosa van Gool is dit seizoen een vaste waarde bij Ajax. Ook bij Jong Oranje is de 20-jarige middenveldster van de partij. Van Gool geniet enorm van de periodes samen met haar landgenoten.

"Je krijgt hier de kans om jezelf te meten met de top van Europa. Het is een mogelijkheid om jezelf te laten zien en te kijken waar je staat. We zijn vaak maar een week samen en ik vind het leuk om iedereen dan weer te zien", vertelt ze op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Vergeleken met je club speel je toch met een hoop andere meiden."

Volgens Van Gool leren speelsters bij Jong Oranje hoe het is om in korte tijd ergens naartoe te werken. "Op de club ben je haast elke dag samen. Een interlandperiode duurt vaak slechts een week. Soms iets langer, maar niet veel. In die dagen móet het gebeuren", geeft de Ajacied aan.

De jeugdinternational van Oranje kijkt veel naar Aitana Bonmatí en Frenkie de Jong. "Vanwege hun spelinzicht en hun balcontrole. Ze hebben veel rust in hun spel. Dat vind ik mooi om te zijn. Ze hebben echt een heel mooie stijl", is ze enthousiast. Zij spelen allebei in Spanje, maar Van Gool hoopt stiekem ooit in een ander land te kunnen spelen.

"Spelen voor Oranje lijkt me fantastisch. Verder lijkt het mij prachtig om voor een buitenlandse club uit te komen. De Engelse competitie vind ik mooi, maar andere competities sluit ik ook niet uit", zegt ze over haar ambities.

Lees meer:
0 reacties