Van Gool hoopt op WK 2027: "Het zou een geweldige kans zijn"

Rosa van Gool in actie namens Oranje O19 tegen Spanje O19
Rosa van Gool in actie namens Oranje O19 tegen Spanje O19 Foto: © Pro Shots

Oranje O19 deed afgelopen zomer mee aan het EK. In de groepsfase trof het België en Duitsland, precies de twee landen waarmee Nederland in 2027 het WK wil organiseren.

De drie captains van de O19-ploegen zijn dolenthousiast over een mogelijk WK in hun land. "Het zou een eer zijn voor onze drie landen om het WK voetbal in 2027 te organiseren", zegt Vanessa Diehm, aanvoerster van Duitsland, op de website van OnsOranje. "Niet alleen als speler is het bijzonder om zo'n groot toernooi in je thuisland te spelen, maar ook voor alle fans."

"Dat zou voor een geweldige sfeer kunnen zorgen en een mooi uithangbord zijn voor het vrouwenvoetbal in België, Nederland en Duitsland en ook voor jonge meisjes en jongens om hen te inspireren om zelf te gaan voetballen", aldus Diehm. Marie Detruyer (België) sluit zich daarbij aan: "Hetzelfde geldt voor België. Als het WK 2027 in ons land plaatsvindt, zou dat een grote stap voorwaarts zijn in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal."

"Ik kan het alleen maar met jullie tweeën eens zijn", zegt Rosa van Gool, captain van Oranje O19. "Het zou een geweldige kans zijn om de wereld te laten zien hoe sterk vrouwenvoetbal zich heeft ontwikkeld en nog steeds doet – ook in onze drie thuislanden."

Lees meer:
0 reacties