Van Ginkel weer fit: "Twijfelde geen moment of dat zou lukken"

Danique van Ginkel
Danique van Ginkel Foto: © Orange Pictures

Danique van Ginkel begon dit seizoen met een lange revalidatie, maar mag nu inmiddels weer volop voetballen. Recent tekende de middenveldster een contract bij FC Twente.

"Ik speelde mijn laatste competitiewedstrijd met Heerenveen tegen Feyenoord. We wonnen met 2-0. Mooi, want ik wilde mijn periode bij de club goed afsluiten. Twente kon de landstitel bij Ajax vanwege een positief doelsaldo bijna niet meer ontgaan", vertelt Van Ginkel in het Algemeen Dagblad.

In de rust stond haar nieuwe ploeg echter met 2-0 achter. "‘Vervelend’, dacht ik, ‘dat ze mogelijk hun kampioenswedstrijd gaan verliezen’. Maar na afloop bleek dat ze toch nog met 2-3 hadden gewonnen. Een paar speelsters die ik ken, heb ik daarna gelijk berichten gestuurd met mijn felicitaties", gaat de middenveldster verder.

In juli 2021 ging Van Ginkel onder het mes, om geopereerd te worden aan een afgescheurde kruisband. "Normaal gesproken ben je dan negen tot twaalf maanden uit de roulatie", weet ze. "Maar ik heb alles in het werk gesteld om dit seizoen nog in actie te komen."

Van Ginkel vervolgt: "Ik wilde zelfs sterker terugkomen dan voor mijn blessure. Ik twijfelde geen moment of dat zou lukken. Ik heb een echte topsportmentaliteit. Ik maakte zodoende op 22 april tegen Twente al mijn rentree, als invaller."

"Vanaf dat moment hebben ze mij bij Heerenveen steeds meer speeltijd gegeven. Het belangrijkste is nu dat ik weer volledig fit wordt", besluit de middenveldster.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand