Van Ginkel: "Trots dat Twente zich ondanks mijn blessure meldde"

Danique van Ginkel
Danique van Ginkel Foto: © Orange Pictures

Danique van Ginkel maakt deze zomer de overstap van SC Heerenveen naar FC Twente. De middenveldster tekende eerder deze maand een contract bij de huidig landskampioen.

De Tukkers hadden al langer interesse in Van Ginkel, die lang haar mond moest houden. "Dat was best lastig voor mij. Ik was namelijk ontzettend trots dat Twente zich ondanks mijn blessure zich bij mij meldde", vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

Ze vervolgt: "Twente heeft niet het hoogste budget in de eredivisie, maar speelt ieder jaar om de prijzen mee. Het is echt een team. Twente is ook een heel warme club. Dit is de stap die ik wilde maken."

Van Ginkel weer dat er veel concurrentie is bij FC Twente. "Ik ga er alles aan doen om een basisplaats te veroveren. Mijn voordeel is wel dat ik op meerdere posities kan spelen. Ik moet het ook meer hebben van mijn inzet, mijn duelkracht en van mijn rust aan de bal hebben."

"Ik hoop in eerste instantie gewoon zo veel mogelijk speeltijd te krijgen. Dat is mijn eerste doel", aldus de middenveldster.

Lees meer:
0 reacties