Van Geerenstein blikt terug op 'bescheiden' Oranje: "Deed alles zelf"

De OranjeLeeuwinnen trainen Doorwerth
De OranjeLeeuwinnen trainen Doorwerth Foto: © BSR Agency

Sonja van Geerenstein, die sinds 2005 teammanager is van Oranje, ziet dat er door de jaren heen veel veranderd is. Oranje speelt in Finland een EK-kwalificatiewedstrijd in Tampere en die plek kent ze goed. 

"In mijn eerste jaren was er nog geen kit manager (iemand die voor de materialen zorgt, red.), geen video-analist, geen mental coach, geen afdeling om de wedstrijd te organiseren. Een groot deel daarvan deed ik allemaal zelf", vertelt Van Geerenstein in gesprek met de NOS. 

Oranje is sindsdien een stuk professioneler. "Naar het EK van 2009 gingen tien stafleden mee. Deze week zijn dat er 22 en op een eindtoernooi nog meer. Ik ben nog steeds verantwoordelijk voor alles buiten het veld, maar nu hebben we specialisten en is het vooral mijn taak om overzicht te houden."

De terugkeer in Tampere doet veel herinneringen opkomen. "En het is ook goed dat er nog meiden zijn die zich die tijd kunnen herinneren. Het is nu normaal dat iedereen een eigen hotelkamer heeft, dat we met een charter vliegen en dat de schone was altijd maar weer klaar ligt. Maar dat is niet normaal."

Lees meer:
0 reacties