Welkom op onze nieuwe website!

Van Gaal bondscoach Leeuwinnen? ''Dat is gouden televisie''

Marco van basten van gaal 6045fd5cd0b95
Marco van basten van gaal 6045fd5cd0b95 Foto: © Pro Shots

De zoektocht naar een opvolger van Sarina Wiegman duurt voort. Volgens verschillende media heeft de KNVB bot gevangen bij een aantal mannen.

Pierre van Hooijdonk snapt wel dat sommige mannen niet staan te springen om de nieuwe bondscoach van de OranjeLeeuwinnen te worden. "Ik snap wel dat er een aantal coaches niet in het vrouwenvoetbal willen coachen."

"Ik denk dat ze daardoor minder serieus worden genomen. Ik denk dat ze zo denken, als er op hun CV staat dat ze een vrouwen nationaal team gecoacht hebben", zegt de voormalig voetballer bij Studio Voetbal. Of dat ook een probleem is voor eventuele latere clubs?

Arno Vermeulen denkt van niet. "Ik denk dat als jij de Oranjevrouwen hebt gecoacht, dan is dat toch een pré op je lijst. Dat is het probleem volgens mij niet", zegt hij. Van Hooijdonk zegt ook niet dat clubs er zo over denken: "Maar ik denk wel dat de trainers zelf zo denken."

"Zou het echt zo zijn dat een aanstormende trainer denkt dat het slecht is op zijn CV als hij de Oranjevrouwen heeft gecoacht?", vraagt Vermeulen zich af. Stentler denkt van niet: "Ik denk een aanstormende trainer niet, maar ik weet niet wie ze allemaal hebben gebeld. Ze hebben een aantal grote namen geprobeerd."

Zo noemt Ibrahim Afellay de naam van Louis van Gaal. "Dat is gouden televisie. Het staat buiten kijf dat hij een hele goede trainer is." Stentler: "Ik weet niet of ze die hebben gevraagd", geeft de oud-international aan, die ook nog verwijst naar Phil Neville.

"Die heeft de Engelse vrouwen gecoacht, was helemaal niet goed eigenlijk. Maar hij zit nu weer bij een club, niks aan de hand", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand