Van Eyck aan de slag bij ADO Den Haag: "Ontzettend mooie uitdaging"

Nangila van Eyck als speelster van SC Heerenveen
Nangila van Eyck als speelster van SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

ADO Den Haag heeft Nangila van Eyck gestrikt als nieuwe (technisch) manager vrouwenvoetbal. De voormalig speelster van de residentieclub zal in die rol verantwoordelijk zijn zowel de algemene als technische zaken bij ADO Den Haag.

Van Eyck tekende bij de start van de Eredivisie Vrouwen in 2007 een contract in Den Haag. Ze wist historie te schrijven door in de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Willem II, het eerste Haagse doelpunt ooit. Daarnaast werd ze in het debuutjaar topscorer van ADO. Vervolgens kwam ze uit voor SC Heerenveen en SV Meppen.

Van Eyck is in Den Haag de opvolgster van Karin Punt en Annabel Toorenburg. "Ik vind het een enorme eer om het stokje over te nemen van Annabel en Karin en kijk ernaar uit om deze rol binnen ADO Den Haag te mogen vervullen", zegt de voormalig international op de officiële kanalen. "Ik heb een enorme passie voor het vrouwenvoetbal en het is een ontzettend mooie uitdaging om de ervaringen die ik zowel binnen als buiten het veld heb opgedaan in te kunnen zetten om het vrouwenvoetbal bij ADO Den Haag verder te kunnen professionaliseren. Ik hoop iedereen die betrokken is bij deze club binnenkort te mogen ontmoeten en gezamenlijk de nodige stappen te kunnen zetten."

Lees meer:
0 reacties