Van Eyck aan de slag bij ADO Den Haag: "Kan mijn passie kwijt"

Nangila van Eyck als speelster van SC Heerenveen
Nangila van Eyck als speelster van SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

ADO Den Haag presenteerde deze week Nangila van Eyck als nieuwe manager vrouwenvoetbal. De voormalig speelster van de club zal in die rol verantwoordelijk zijn zowel de algemene als technische zaken bij ADO Den Haag.

Van Eyck kreeg een tip over de functie en wist het direct: "Dit is dé baan voor mij", vertelt ze aan het Algemeen Dagblad. "Hier kan ik mijn passie voor vrouwenvoetbal kwijt. Ik moet in mijn nieuwe rol natuurlijk ook dingen leren, maar ik denk dat ik de nodige ervaring heb. Eerst als speelster, daarna als scout en hoofdtrainer en later in mijn bedrijf waar ik mensen via sport in beweging heb gebracht."

Als (technisch) manager vrouwenvoetbal krijgt Van Eyck het druk. "Wat ik vooral belangrijk vind is dat er eenheid binnen de club is. Eenheid tussen de selectie en de jeugdopleiding bij de vrouwen. Maar ook tussen de mannen- en de vrouwentak", zegt de oud-voetbalster. Met Van Eyck gaat er opnieuw een oud-international aan de slag als manager vrouwenvoetbal.

Daphne Koster (Ajax) en Manon Melis (Feyenoord), speelsters met wie Van Eyck samenspeelde bij Oranje, gingen haar voor. "Natuurlijk zijn we in zekere zin concurrenten van elkaar, want je wilt het beste doen voor je club. Maar er zou ook een vorm van samenwerking mogelijk kunnen zijn. Dat is dan voor iedereen een win-winsituatie", zegt ze daarover.

Van Eyck heeft haar ambities duidelijk: "Meer eenheid en dat op zowel technisch als op algemeen gebied de volgende stappen worden gezet. Dat is waar ik hoop dat ADO Den Haag over een jaar bevindt."

Lees meer:
0 reacties