Van Es wilde eigenlijk niet invallen op Spelen: "Zoveel spanning"

Kika van Es bij de OranjeLeeuwinnen
Kika van Es bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Kika van Es kende vele hoogtepunten in haar carrière. In 2021 was ze met de OranjeLeeuwinnen actief op de Olympische Spelen van Tokyo. Daar had de voormalig verdedigster te maken met de druk van het invallen, zo vertelt ze in de podcast DRUK: in het hoofd van topteams.

"Dat had ik op de Olympische Spelen tegen Amerika. Toen speelden wij zo'n goede wedstrijd. Ik moest vanaf de 45e minuut al warmlopen. Het enigste wat ik hoopte was: 'Laat me er niet inkomen, laat me er niet inkomen'. Ik wilde niet in het veld. Die meiden deden het zo goed. Toen heb ik dat echt even ervaren...", is Van Es, die in de zomer van 2023 een punt achter haar carrière zette, eerlijk.

Natuurlijk wilde ze wel spelen, erkent de voormalig OranjeLeeuwin. "Maar het ging zo goed. Er was zoveel spanning op dat moment, dat ik echt dacht: 'Nee, blijf het goed doen'. Dat we zo'n goede wedstrijd op de mat legden, toen verdienden we het echt, écht, om te winnen. Dan had het echt nog iets heel moois kunnen worden", denkt Van Es, die in het duel uiteindelijk ook niet inviel. De OranjeLeeuwinnen werden na penalty's uitgeschakeld door Team USA.

Lees meer:
0 reacties