Welkom op onze nieuwe website!

Van Es stuurt bloemetje naar Ajax: ''Ik ben ze enorm dankbaar''

Kika van es fc twente kampioen 60ac9fbd27f66
Kika van es fc twente kampioen 60ac9fbd27f66 Foto: © Pro Shots

Kika van Es mag zich dan eindelijk landskampioen noemen. Na elf jaar in de Eredivisie, pakte ze zondag met FC Twente de titel.

"Het bevalt heel goed. Ik kan het eigenlijk niet geloven. Elf jaar heeft het geduurd. Ik ben zo enorm trots", zegt de verdedigster bij de NOS. Ze keerde eind vorig jaar terug in de Eredivisie, toen de Tukkers er niet al te best voor stonden.

"Toen ik naar FC Twente kwam, was dit echt een van de slechtste dromen bij wijze van spreken, dat ik hier voor het kampioenschap wilde gaan. Dat het dan gelukt is, ik heb er geen woorden voor. Het is heel speciaal", vervolgt een dolblije Van Es, die weet dat FC Twente van ver komt.

"Toen ik hier kwam, stonden ze er niet goed voor. We hebben tegenslagen gehad met blessures, met de staf hebben we dingen meegemaakt. Dat we dan nu hier staan, met dit team, daar ben ik zo trots op. We hebben allemaal zo'n ontwikkeling doorgemaakt", geeft de OranjeLeeuwin aan.

Volgens haar is FC Twente een 'nuchter team' en ligt daar ook de kracht. "We zijn heel relaxed gebleven. We zijn niet uit de hoogte gaan doen. We hebben elke keer naar onszelf en naar onze eigen kwaliteiten gekeken. Daar zijn we vanuit gegaan. We hebben keihard gevochten. Misschien niet altijd het mooiste spel, maar zo hard gevochten voor iedere meter en voor elkaar. Dat is denk ik wat ons gekenmerkt heeft de laatste wedstrijden."

Van Es gaat in ieder geval een bloemetje sturen naar Ajax, dat zondagmiddag concurrent PSV uitschakelde in de strijd om de landstitel. "Ik ben ze enorm dankbaar. Ik had van tevoren al even contact met Vanity (Lewerissa, red.), die haar laatste wedstrijd in Amsterdam speelde. Heel mooi dat ze dit zo kan afsluiten en dat ze ons daarbij helpt. Die kan een zeker een bloemetje verwachten", lacht ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand