Van Es stopt na loodzware periode: "Het mocht nu niet zo zijn"

Kika van Es
Kika van Es Foto: © Pro Shots

Kika van Es stopt met voetballen. De 31-jarige verdedigster van PSV is toe aan een nieuw hoofdstuk in haar leven. De beste keuze, zo noemt Van Es het zelf.

"Maar het is nooit een leuk besluit na zo'n carrière", zegt Van Es, die in 2017 het EK won met de OranjeLeeuwinnen, tegenover De Gelderlander. "Als ik naar die beelden kijk, krijg ik gelijk kippenvel. Ik ben zó blij met die beelden. Die wil je nog jaren aan iedereen laten zien."

De verdedigster is toe aan een nieuw hoofdstuk in haar leven, samen met vriend Paul Jans. "Ik wilde pas stoppen met voetballen als ik daarbuiten alles op een rijtje had, maar dat had ik niet. Nu ben ik al anderhalf jaar dolgelukkig", vertelt de 77-voudig OranjeLeeuwin. "Ik had ook graag jong moeder willen worden. Dat is helaas niet gelukt, al ben ik nog steeds jong. Nu is het moment om te zeggen: Kiek, ga voor die droom."

De kinderwens van Van Es is groot, zo vertelt ze. De afgelopen maanden ging ze door een loodzware periode. De verdedigster was zwanger: "We waren de gelukkigste mensen op aarde. Totdat ik een miskraam kreeg. Het mocht nu niet zo zijn, hopelijk in de toekomst wel."

In januari ontdekte ze dat ze in verwachting was. Dat er daardoor een streep door het WK ging, zat ze niet mee. "Het was een bewuste keuze. Met voetbal had ik alles meegemaakt. Dat was allemaal zó mooi geweest. Dat moest een keer plaatsmaken voor andere dingen. Maar uiteindelijk is het toch anders gelopen."

Vlak voor de bekerwedstrijd tegen Feyenoord kwamen Van Es en Jans erachter dat ze een miskraam had. "Dan ga je de medische molen in. Dat heeft een enorme impact gehad op mijn lichaam. Daardoor heb ik de laatste maanden ook heel weinig kunnen voetballen. Het was superzwaar", aldus Van Es.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand