Van Es reageert op Miedema-vertrek: "Zeker geen makkelijke keuze"

Vivianne Miedema, Inessa Kaagman en Kika van Es op een training van de OranjeLeeuwinnen in 2021
Vivianne Miedema, Inessa Kaagman en Kika van Es op een training van de OranjeLeeuwinnen in 2021 Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema vertrekt na zeven jaar bij Arsenal. De 27-jarige spits beschikt over een aflopend contract en deze wordt naar verluidt niet verlengd door de club uit Londen.

Het nieuws komt voor Kika van Es als een verrassing. "Vivianne zit er al zeven jaar en zat er goed op haar plek. Ze is echt een icoon voor de club geworden", merkt de voormalig voetbalster op in gesprek met de NOS. "Ze had zich helemaal gesetteld in Londen. Ze was daar al toen er nog weinig successen waren."

"Met een vaste kern zit ze daar al jaren, dus het zal voor haar zeker geen makkelijke keuze zijn geweest. Het voelt toch als een soort familie die je achterlaat. Je deelt alles", weet Van Es. Ze vindt het moeilijk om te geloven dat Arsenal het contract van de topspits niet wil verlengen. "Ik kan me niet voorstellen dat Arsenal haar niet wil hebben, ook niet na een lange blessure. Dus denk ik echt dat het haar eigen keuze is."

Toch ziet de oud-international ook kansen. "Ze zit nu op de leeftijd dat ze misschien een stap kan maken naar een club die standaard meedoet aan de Champions League", geeft ze aan. Een nieuw avontuur kan verfrissend werken: "Ik heb na mijn blessure ook gekozen om naar een andere club te gaan. Het biedt nieuwe kansen. Je moet je weer bewijzen. Je gaat weer andere dingen leren."

Lees meer:
0 reacties