Van Es over WK: "Heb uiteindelijk toch nog bijna de selectie gehaald"

Kika van Es bij de OranjeLeeuwinnen
Kika van Es bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Kika van Es heeft een bijzonder jaar achter de rug. De speelster keerde terug bij PSV, zou moeder worden, had een miskraam en besloot daarna toch nog te proberen het WK mee te maken.

"Het was een moeilijk jaar. Ik koos ervoor om terug te gaan naar PSV, mijn club. Ze draaiden niet zo goed en ik dacht: ik ga gewoon terug naar mijn club. Een trotse vriend erbij. Twee jaar geleden dacht ik al: misschien moet ik een keer stoppen, mijn knieën gaan ook niet meer beter worden. Je komt op een punt waarop je denkt: wat kan ik nog brengen?", vertelt van Es bij Fresia & Milan parkeren de bus.

De OranjeLeeuwinnen waren voor haar ook heel belangrijk. "Zonder Oranje dacht ik: dan hoeft het van mij niet meer. Fysiek was het jaar bij PSV moeilijk. Uiteindelijk koos ik ervoor voor mijn gezin te kiezen. Ik wilde graag moeder worden. Ik kwam er in januari achter dat ik moeder zou worden en daardoor ging ik dus niet mee naar het WK."

Dat ging echter mis: Van Es kreeg een miskraam. "Ik was in de zevende hemel. Het was het perfecte moment om moeder te worden. Uiteindelijk gaat dat mis vanwege een miskraam. Ik had nog vier maanden voor het WK. Mijn vriend zei: 'Ga ervoor'. Ik ben er als een gek voor gegaan, van iets negatiefs iets positiefs maken. Met Andries Jonker gesproken en ik heb uiteindelijk toch nog bijna de selectie gehaald. Een dag voor de eerste groepswedstrijd werd ik pas opgebeld", besluit ze.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand