Van Es openhartig: ''Dat is misschien wel het zwaarste van alles''

Kika van Es bij het Nederlands elftal
Kika van Es bij het Nederlands elftal Foto: © Orange Pictures

Kika van Es is inmiddels niet meer weg te denken bij de OranjeLeeuwinnen en komt sinds vorige zomer uit voor FC Twente.

De verdedigster heeft in het verleden zware tegenslagen gekend. "Ik heb te maken gehad met zware blessures, maar ben er altijd weer bovenop gekomen", vertelt Van Es in de nieuwste editie van Helden.

Dat er altijd weer een moment kwam waarop ze weer op het veld kan staan, gaf de OranjeLeeuwin houvast. "Elke keer als ik geblesseerd raak, maak ik een plan voor mezelf. De conclusie van het plan is steeds hetzelfde: ik wil weer voetballen. Ik haal zoveel plezier uit het spelletje, voetbal is echt mijn leven", vervolgt Van Es.

Dat zorgt ervoor dat de verdedigster iedere keer weer de motivatie heeft om hard te werken en sterker terug te komen. Al is het niet altijd even makkelijk, zo geeft ze toe. "Het is enorm zwaar, vooral mentaal. Je ziet iedereen om je heen zichzelf ontwikkelen en zelf sta je voor je gevoel stil", aldus Van Es.

Ook tijdens het revalideren zijn er mindere dagen en tegenslagen. "Ook dan moet je jezelf blijven motiveren en doelen blijven stellen. Dat is misschien wel het zwaarste van alles", besluit de verdedigster.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand