Van Es met FC de Rebellen op het veld: "Een hoop kattenkwaad"

Kika van Es
Kika van Es Foto: © BSR Agency

Kika van Es trekt in mei haar voetbalschoenen weer aan. De voormalig verdedigster speelt dan met FC de Rebellen in 'De Wedstrijd van je Leven', een unieke actie van ESPN in samenwerking met de VriendenLoterij. Een amateurteam mag in dat duel het ware Eredivisiegevoel beleven.

De wedstrijd wordt op Eredivisieniveau in beeld gebracht en live uitgezonden door ESPN, inclusief voor- en nabeschouwing met Aletha Leidelmeijer, interviews door Hans Kraaij en wedstrijdcommentaar van Koert Westerman. Tegenstander van het winnende amateurteam is FC de Rebellen. Dit team onder leiding van coach Theo Janssen bestaat uit ex-profs waaronder Royston Drenthe, Ali Boussaboun en dus Van Es.

Van Es deed al eerder een keer mee met FC de Rebellen. "Toen was ik al enorm verrast. Het is niet zoals je denkt 'een leuke wedstrijd voetballen'. Er zit echt gekkigheid. Die mannen doen gewoon waar ze zelf zin in hebben. Dan komt er een golfkarretje met Schrobbelèr het veld op gereden of denken ze 'ik ga niet omschakelen'", vertelt de oud-OranjeLeeuwin bij ESPN.

De eerste keer dat Van Es met het team in actie kwam, stond ze op het middenveld. "Ik moest echt veel rennen, terwijl ik helemaal geen type speelster ben die van rennen houdt. Ik stond op 10. Ik dacht: 'ik ga maar rennen, dan.' Dat was wel heel even anders. Maar heel erg leuk, die mannen kunnen allemaal nog zo goed voetballen. Die hebben heel veel plezier erin. Ze halen een hoop kattenkwaad uit, dat is denk ik ook hoe het hoort", lacht ze.

"Of ik erbij pas? Ik denk het wel. Ik moet me wel enorm aanpassen, want het is toch anders, de mannenwereld en de vrouwenwereld. Maar ik heb er heel veel zin in", aldus Van Es. Alle seniorenteams uit het Nederlandse voetbal, mannen én vrouwen, kunnen zich vanaf 23 maart aanmelden via wedstrijdvanjeleven.nl. Teams met de meeste stemmen en de meest originele acties om stemmen te werven maken kans op het finaleticket. 'De Wedstrijd van je Leven' wordt georganiseerd door ESPN en wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, maatschappelijk partner van de Eredivisie en partner van ruim 3.700 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland.

Lees meer:
0 reacties