Van Es heeft bijzondere band met Jonker: "Klikte vrijwel meteen"

Kika van Es
Kika van Es Foto: © BSR Agency

Kika van Es heeft een bijzondere band opgebouwd met Andries Jonker. De twee werkten ruim een jaar samen bij Oranje en hadden een goede klik, zo vertelt Van Es in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie.

"Sinds dat hij bondscoach klikte het eigenlijk vrijwel meteen. Ik hou wel van een duidelijke aanpak. Je weet waar je aan toe bent", geeft Van Es aan. "Ik was op dat moment geen basisspeelster bij Oranje, ik trainde gewoon goed en ik werd ook wel eens een keer beloond. Dat was voor mij op dat moment heel erg fijn."

De band tussen de twee kreeg extra lading door de periode rondom het afgelopen WK. "Tot ik er eigenlijk zelf voor had gekozen om voor een andere droom te gaan, moeder worden. In een vroeg stadium had ik dat al eerlijk met Andries besproken. Hij heeft dat altijd heel erg vertrouwelijk kunnen houden."

Ze gaat verder: "Toen dat misging (Van Es kreeg een miskraam, red.), hebben we weer meteen contact gehad. Bij mij is ook weer die knop om gegaan en dacht ik: 'ik wil eigenlijk toch nog voor dat WK gaan'. Ik heb er alles aan gedaan. Door de altijd eerlijke en open communicatie die wij onderling hebben gehad, ben ik daar honderd procent voor kunnen gaan."

Van Es wist waar ze aan toe was. "Dan hoop je in je achterhoofd dat het misschien toch gaat gebeuren, uiteraard. Is er dan teleurstelling als het niet lukt? Zeker. Maar uiteindelijk heb ik die keuzes toen ook zelf gemaakt. Het is jammer dat ik mijn carrière niet heb kunnen eindigen met een mooi WK. Maar ik heb er op dat moment wel alles aan kunnen doen", maakt ze duidelijk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand