Van Es had moeite met verandering na EK 2017: "Beetje jaloezie"

Kika van Es na het gewonnen EK van 2017
Kika van Es na het gewonnen EK van 2017 Foto: © Orange Pictures

In 2017 boekten de OranjeLeeuwinnen een enorm succes. Onder leiding van toenmalig bondscoach Sarina Wiegman werd het EK in eigen land gewonnen. Daarna veranderde er veel voor de Leeuwinnen, zo merkte ook Kika van Es.

"Sommigen vonden het misschien lastiger om met zoveel aandacht om te gaan. Overal werden meiden herkend, er werd aan ze getrokken", blikt Van Es terug in de podcast DRUK: in het hoofd van topteams. "Dan kwam er weer in de media van 'die krijgt dit bedrag als ze winnen'. Zet maar eens 23 meiden bij elkaar, er wordt toch gepraat", merkt de voormalig voetbalster op.

Ze vertelt verder: "Je krijgt een beetje roddel, misschien een beetje jaloezie. Ik wil het niet per se gezeik noemen, maar je merkte wel dat het anders werd. Je wordt natuurlijk ook ouder, iedereen verandert. Je wordt elkaar grootste concurrent, je gaat meer naar elkaar kijken op die manier. Dan verandert er iets in die groep."

Van Es vond dat wel lastig, zo is ze eerlijk. "Ik had daar op zekere hoogte moeite mee. Voor mijn gevoel was ik ook het type dat een beetje met iedereen wel oké was. Ik vond het helemaal niet fijn als anderen niet oké met elkaar waren. Daar heb ik echt wel last van gehad", vertelt ze.

Lees meer:
0 reacties