Van Egmond kende mindere periode: "Bij elke fout ging ik nadenken"

Bo van Egmond bij PEC Zwolle
Bo van Egmond bij PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

De jonge aanvalster Bo van Egmond (17) begon dit seizoen sterk bij PEC Zwolle, met zes doelpunten in de eerste zes competitiewedstrijden. Vorig jaar bleef ze nog redelijk onopgemerkt tijdens haar debuutseizoen bij het eerste elftal, maar nu krijgt ze steeds meer aandacht.

"In het begin vond ik al die aandacht eerlijk gezegd best leuk", zegt ze in gesprek met Azerion Vrouwen Eredivisie. "Interviews geven was voor mij bijvoorbeeld nieuw. Ik vond dat interessant om eens mee te maken. Ik had op dat moment ook nog nergens van last van. Ik was vooral blij dat ik belangrijk was voor mijn team."

Maar ze kon niet het hele seizoen op haar topniveau blijven. Van Egmond had een mindere periode. Tussen november en maart scoorde ze twaalf wedstrijden lang geen doelpunt. Ze werd ook steeds vaker gewisseld. "Ik legde mezelf te veel druk op."

Van Egmond bleef denken aan de kansen die ze had gemist. "De hoeveelheid doelpunten die ik had gemaakt, zorgden ervoor dat ik de lat voor mezelf veel te hoog legde. Ik dacht: als ik niet scoor, dan heb ik slecht gespeeld. Bij elke fout ging ik nadenken. Dat was nieuw voor me. Ik was heel erg bezig met wat andere mensen van mij vinden. Zo van: eerst scoorde ze wél en nu scoort ze niet meer. Ik zat constant in mijn hoofd, waardoor ik niet toekwam aan gewoon lekker voetballen zoals ik gewend was.

Lees meer:
0 reacties