Samenvatting: Van Egmond bezorgt PEC drie punten tegen ADO Den Haag

PEC Zwolle heeft zaterdag de eerste drie punten van het seizoen gepakt. De Blauwvingers wonnen in blessuretijd van ADO Den Haag: 1-2.

In Den Haag kwam de thuisploeg binnen het kwartier op voorsprong. Uit een corner kopte Pleun Raaijmakers binnen. Uit beelden van ESPN blijkt echter dat de middenveldster daarbij wel wat hulp kreeg van haar armen: via 'De hand van God' kopte Raaijmakers raak. Aan de andere kant werd PEC Zwolle wel wat gevaarlijker.

Via Evi Maatman en Zoë Zuidberg kwamen er kansen, maar gescoord werd er niet. Na de pauze kwam de ploeg van trainer Olivier Amelink beter voor de dag. Dat zorgde in de 55e minuut voor de 1-1. Inske Weiman schoot fraai raak in de verre hoek. PEC Zwolle was daarna wat sterker en Raaijmakers kon in de 61e minuut de 1-2 voorkomen.

In de blessuretijd kwam die stand echter alsnog op het scorebord. Na een schot op de lat van Britt Udink kopte Bo van Egmond de bal binnen. De 16-jarige aanvalster bezorgde de ploeg uit Zwolle daarmee de drie punten.

Scoreverloop:
12' 1-0
Pleun Raaijmakers
55' 1-1 Inske Weiman
90+' 1-2 Bo van Egmond

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Vonk (84' Douma), Van der Wal, Dankelman (73' Stoop), Noordermeer, Van Oosten (46' Susanna), Nelemans, IJzerman (73' Eijken), Raaijmakers, Van Raay (84' Abali), Loonen

Opstelling PEC Zwolle: Van der Flier, Weiman, Pruim, Lindner (46' Davelaar), Dijsselhof, Buikema, Kemper (74' Kroezen), Zuidberg (60' Van Vugt), Kerkhof, Van Egmond, Maatman (46' Udink)

Lees meer:
0 reacties