Van Dooren open: "Die twee ballen in de lucht houden was te veel"

Kayleigh van Dooren in actie voor FC Twente
Kayleigh van Dooren in actie voor FC Twente Foto: © Orange Pictures

Kayleigh van Dooren combineert haar voetbalcarrière met een studie Business Administration aan de University of Twente. Dat is niet altijd even makkelijk, zo vertelt de speelster van FC Twente aan U today.

In haar tijd bij PSV studeerde Van Dooren International Business Administration aan de Tilburg University. "Ik woonde toen nog bij mijn ouders in Veldhoven, maar studeerde fulltime naast mijn voetbalcarrière. Op termijn was dat pittig", is de middenveldster eerlijk. "Die twee ballen in de lucht houden was eigenlijk te veel. Ik moest continu pieken en dat ging ten koste van mijn rust. Op de training dacht ik aan school en vice versa."

Na haar overstap naar FC Twente overwoog Van Dooren om niet verder te studeren. "Maar ik vind het belangrijk en fijn om mezelf intellectueel bezig te houden. Die prikkel heb ik nodig. Ik wil naast voetbal ook volledig in iets anders op kunnen gaan", geeft ze aan. De middenveldster koos er bewust voor om haar eenjarige master te spreiden over twee jaar.

"Ik train zeven keer per week, plus nog één of twee wedstrijden. Alle trainingen zijn overdag, dus mijn lessen mis ik vrijwel allemaal. Af en toe kan ik een les in de namiddag of een verdwaalde avondles meepakken, maar vaak moet ik de gemiste schooluren in de avond compenseren", aldus Van Dooren.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand