Van de Donk: "Het beeld is dat ze arrogant zijn omdat ze alles winnen"

Van de donk 610420fd0f9a0
Van de donk 610420fd0f9a0 Foto: © Pro Shots

Daniëlle van de Donk is momenteel actief bij het Franse Olympique Lyon. Ze vermaakt zich daar prima en ziet veel verschillen met het vrouwenvoetbal in Nederland.

"Ik ben supergelukkig, had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn. Het beeld is dat ze arrogant zijn omdat ze alles winnen. Het tegenovergestelde is waar. Ik heb in mijn carrière nog nooit zo’n vriendelijke en open mensen meegemaakt. Er is ook een goede hiërarchie in het team”, zegt Van de Donk in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Dit seizoen werd alles gewonnen. Om die reden is doelsaldo heel belangrijk, vanwege de enige serieuze tegenstander: Paris Saint-Germain. "We stonden een keer ruim voor toen een van onze spitsen een grote kans miste. Dan loopt onze aanvoerster Wendie Renard te schreeuwen dat ie moet zitten. Waar maak je je druk om, dacht ik. Maar dat is de winnaarsmentaliteit die hier heerst. In de strijd met PSG gaat het ook om doelsaldo."

Alleen Bayern München bleek in de Champions League een keer te sterk. "Elk team moet af en toe een keer wakker geschud worden. En in de groepsfase is dat natuurlijk de perfecte timing”. Met Amel Majri klikt ze goed in het veld. "Als we samen trainen, tikken we alles naar elkaar toe. Zonde dat we allebei voor een langere periode geblesseerd zijn geraakt."

Lees meer:
0 reacties