Van Dongen: "We moeten een telraam kopen en naast het veld zetten"

Merel van Dongen
Merel van Dongen Foto: © BSR Agency

Merel van Dongen vond het fantastisch om vrijdag met de OranjeLeeuwinnen op Wembley te spelen. De dertigjarige verdedigster mocht twintig minuten tijd invallen nadat Sherida Spitse niet verder kon. Oranje gaf tegen Engeland wel een 0-2 voorsprong uit handen en verloor met 3-2.

"Het was sowieso onvergetelijk. Maar het is wel zonde dat we hier niet op z'n minst gelijkspelen. Dus er is ook wel wat teleurstelling", zegt Van Dongen tegenover ESPN. "Op een gegeven moment krijgen zij het momentum, ze maken er heel snel twee achter elkaar. Dan gaat 75.000 man achter Engeland staan. Wij moeten dan zorgen dat we die golf tegenhouden. Dat deden we best aardig. We hebben best wel lang een beetje de angel uit de wedstrijd weten te halen. Dus het is niet alleen teleurstelling. We hebben ook best goede dingen laten zien. Ik moet het nog even laten bezinken."

Van Dongen mocht zelf na zeventig minuten invallen en was daar helemaal klaar voor. "We hebben achterin minder keuze. Ik weet dat ik er klaar voor moet zijn. Ik heb bijvoorbeeld altijd al mijn scheenbeschermers aan tijdens de warming-up voor de wedstrijd, zo klaar ben ik er voor. Zodat ik niets meer hoef te zoeken, ik heb alles aan. Als ik dan mag en dan ook nog eens op Wembley, dat is onvergetelijk", aldus de speelster van Atlético Madrid. "Deze video ga ik opslaan en als ik ooit kleinkinderen heb ga ik het ze zeker laten zien."

Nu wacht dinsdag de laatste groepswedstrijd, waarbij ook zeker het duel tussen Schotland en Engeland in de gaten wordt gehouden. Nederland staat namelijk op doelsaldo aan kop. Het kan dinsdag zomaar rekenwerk worden. "Ik ben de tel kwijt. We gaan een telraam kopen en die gaan we naast het veld zetten tijdens de wedstrijd", grapt Van Dongen. "Wiskunde en rekenen wordt belangrijk. Dinsdag wordt het beslist. De UEFA heeft dit besloten. We kunnen er niets meer aan doen, wij moeten gewoon ons ding doen dinsdag. Ze kunnen daarna nadenken hoe ze dit volgend jaar gaan doen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 18 9 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand