Welkom op onze nieuwe website!

Van Dongen voorspelt: ''Frenkie gaat het het beste doen''

Jill roord merel van dongen oranjeleeuwinnen belgie 602ecdfd421a3
Jill roord merel van dongen oranjeleeuwinnen belgie 602ecdfd421a3 Foto: © Pro Shots

Zondag komt het Nederlands elftal voor het eerst in actie op het EK mannenvoetbal. Bij OranjeLeeuwin Merel van Dongen is de oranjekoorts al voelbaar.

"Of Nederland het goed gaat doen, is erg moeilijk te zeggen. Het is zo lastig om toernooien te voorspellen", vertelt Van Dongen aan het Algemeen Dagblad. Dat komt volgens haar omdat niet altijd het beste team wint.

"Toernooivoetbal is totaal anders dan een competitie. Ik heb eigenlijk geen verwachtingen van Nederland, niet hoog en niet laag", geeft Van Dongen toe. De verdedigster zou Maarten Stekelenburg onder de lat zetten. "Hij is natuurlijk Ajacied en dat ben ik ook. Ik kies ook voor Timber op rechtsback. Op het middenveld ga ik sowieso voor Frenkie en Wijnaldum en dan kies ik voor Klaasen, ook een Ajacied."

In de Nederlandse aanval gaat haar voorkeur uit naar Memphis, Cody Gakpo en Wout Weghorst. "Maar dat is lastig. Memphis en Gakpo staan allebei vaak op links. Daarom ga ik voor Berghuis op rechts en Memphis in de spits", schetst Van Dongen haar ideale opstelling.

Ze verwacht dat Frenkie de Jong de uitblinker gaat worden bij Oranje. "Ik denk gewoon dat hij onze beste speler is. Als Memphis de uitblinker wordt, betekent het dat hij veel gescoord heeft. Dat zou voor Nederland heel mooi zijn, maar ik denk dat Frenkie het uiteindelijk het beste gaat doen", aldus Van Dongen, die de wedstrijden samen met de OranjeLeeuwinnen gaat kijken.

Met de ploeg zit ze momenteel in voorbereiding op de Olympische Spelen. "Er hangt hier ergens een grote beamer waarop we kunnen kijken. We kunnen er alleen geen drankje bij drinken, omdat we zijn zo dichtbij de Olympische Spelen zijn. We zitten middenin de voorbereiding, dus we moeten vooral herstellen van de oefenwedstrijden. We zullen vooral water drinken denk ik en heel misschien een cola zero", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Feyenoord W 6 4 11
3 FC Twente W 6 11 10
4 Ajax W 6 8 10
5 PSV W 6 5 10
Bekijk de hele stand