Van Dongen: "Teleurgesteld in wat zou moeten voelen als 'mijn' club"

Merel van Dongen in haar tijd bij Ajax
Merel van Dongen in haar tijd bij Ajax Foto: © Pro Shots

Merel van Dongen is teleurgesteld in Ajax. De directie van de Amsterdammers houdt een huldiging van de vrouwenploeg tegen.

Burgemeester Femke Halsema wilde de vrouwentak van de Amsterdammers huldigen voor de landstitel, maar daar steekt de directie nu een stokje voor. De redenen hiervoor zouden zijn dat het mannenteam van Ajax het afgelopen seizoen slecht heeft gepresteerd, de locatie van het Leidseplein te gevoelig zou liggen en het voor de Amsterdamse club niet het juiste moment zou zijn om de vrouwenploeg nu te huldigen.

Via sociale media zijn er vooral verbaasde en teleurgestelde reacties. Ook Merel van Dongen, voormalig speelster van de Amsterdammers, reageert. "Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig. Zeer teleurgesteld in wat zou moeten voelen als 'mijn' club", schrijft de verdedigster op Twitter. Kamerlid Peter Kwint hield het simpel: "Pannenkoeken", reageert hij op het sociale medium.

Marjolein Moorman, Wethouder Onderwijs, Jeugd(zorg) & Armoedebestrijding in Amsterdam, is ook teleurgesteld: "Ik voel juist heel veel vreugde na winst van Ajaxvrouwen dit seizoen. Feestje waard toch? Jammer dat de directiemannen van Ajax dat anders voelen", schrijft zij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand