Van Dongen met Atlético Madrid uitgeschakeld in Champions League

Merel van dongen baalt chelsea atletico madrid 604094b5464fd
Merel van dongen baalt chelsea atletico madrid 604094b5464fd Foto: © Pro Shots

Het UEFA Women's Champions League-avontuur zit er voor dit seizoen op voor Merel van Dongen. Met Atlético Madrid werd ze woensdag uitgeschakeld door Chelsea.

De eerste achtste finale eindigde in een 2-0 overwinning voor Chelsea en dus moest Atléti in de 'thuiswedstrijd' (de wedstrijd werd vanwege reisbeperkingen gespeeld in Italië, red.) aan de bak. Chelsea was de ploeg met de meeste kansen in de eerste helft. Zo waagden Pernille Harder en Sam Kerr pogingen, maar zij hadden het vizier niet op scherp.

Mede daardoor gingen beide ploegen met 0-0 de rust in. Na de pauze zette Atlético Madrid een tandje bij: het doel van Chelsea-keepster Ann-Katrin Berger werd regelmatig onder vuur genomen. In de 75e minuut kreeg Toni Duggan een enorme kans op de 1-0, nadat de bal op de stip ging. Duggan trof echter het aluminium.

Een minuut later kreeg Chelsea een penalty en Maren Mjelde benutte deze wel, waardoor de Engelse ploeg op voorsprong kwam. In de blessuretijd kwam Atléti nog op gelijke hoogte via Emelyne Laurent, maar het was uiteindelijk niet genoeg voor Van Dongen en co om door te gaan in het toernooi.