Van Dongen: "Man moet zijn dickpics op zijn eigen fotorol laten staan"

Merel van Dongen
Merel van Dongen Foto: © Orange Pictures

Van Merel van Dongen zijn we inmiddels gewend dat de verdedigster zich regelmatig uitspreekt over verschillende onderwerpen. Zo ook over #MeToo.

Daarover heeft ze naar eigen zeggen een iets andere mening dan de meeste mensen. "Kijk, wat je hoort over wat bepaalde mannen in een machtspositie doen, dat kan niet", zegt Van Dongen in het Algemeen Dagblad.

"Die gaan een grens over. Maar ik ben óók iemand die zegt dat de Metoo-discussie vrouwen op dit moment wel heel erg in een slachtofferpositie zet", vervolgt de verdedigster.

Ze vindt het 'zonde' dat vrouwen als slachtoffer worden gezien. "Dat het zo zielig is dat ze dat soort berichtjes krijgen. Ik vind dat vrouwen ook een positie mogen innemen waarin we laten zien dat we sterk genoeg zijn om tegen een man te zeggen dat het niet kan wat hij doet. Dat is juist ongelooflijk sterk", aldus Van Dongen.

Het ligt niet aan de vrouw, zo geeft de speelster van Atlético Madrid aan. "Het begint bij de man die misbruik maakt van zijn macht, die te veel met seks bezig is. Maar wanneer je de vrouw helemaal geen verantwoordelijkheid geeft, ligt de bal alleen maar bij de man."

"Op die manier maak je vrouwen bijna een beetje zwak, snap je? Dat haalt de macht juist weg bij de vrouw. De vrouw heeft geen schuld, maar wel een verantwoordelijkheid hoe hier nu op te reageren. Die verantwoordelijkheid geeft vrouwen macht. De verantwoordelijkheid om grenzen duidelijk aan te geven."

"Dus ja, de man moet zijn tengels thuishouden en zijn dickpics op zijn eigen fotorol laten staan", is Van Dongen van mening. "Maar een vrouw zou toch wél sterk genoeg moeten zijn om te zeggen dat je niet zo met haar om hoort te gaan."

Ze besluit: "Ik geloof heel erg in de kracht van de vrouw en dat geluid mis ik nu toch een beetje in de Metoo-discussie. We moeten echt oppassen dat we niet te vaak slachtoffer genoemd worden, want dan ga je je ook zo gedragen. Willen we echt gelijkwaardig zijn aan mannen, dan moeten we ons richten op hoe je opkomt voor jezelf."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand